Börja fotografera mera

En utav de allra roligaste hobbyerna som man kan pyssla med nästan hur länge som helst är fotografering. Många delar intresset för foto och det är inte alls speciellt svårt att lära sig.

562204-photographer

I Värmlands Folkblad kan man läsa om Daniel Ivo vars största hobby var skateboardåkandet. Sen bröt han dock handen och kunde inte skejta mer och då hittade han en annan hobby, nämligen fotograferandet. Nu är han aktuell med utställningen ”Memory” och de flesta bilder är tagna i olika delar av världen. Med sitt fotograferande vill Daniel lyfta fram det udda som finns i vardagen, som många kanske inte tänker på.

Skriv ut bilderna

Just att fotografera har blivit en väldigt populär hobby och även om alla inte gör en utställning, så finns det många som faktiskt har en del ambitioner med sitt fotograferande. Sedan finns det även de som vill dokumentera något med sitt fotograferande, kanske är det så att man har barn och vill ha fina bilder som man kan visa dem när de blir äldre. Hur ambitiös man än är med sitt fotograferande kan en bra idé vara att inte bara ha alla bilder på datorn, utan faktiskt skriva ut dem i fysisk form och dela med sig av dem. Vill man ha alla bilder samlade kan man göra en fotobok. Beställ fotobok hos Printlife eller någon annan bra sida på nätet. Fotoboken är dessutom en riktigt bra present att ge någon man tycker om. Läs mer.

Tips på nätet

Den som vill komma igång med fotograferandet läser med fördel lite på nätet. Där finns en uppsjö av tips och tricks som gör en till en bättre fotograf. I Göteborgs-Posten kan man exempelvis läsa tips från en riktig fotoexpert och hon tipsar bland annat om att man bör tänka mycket på ljuset när man fotograferar. Testar man att fota flera gånger under en och samma dag ser man hur ljuset förändras.