Populärt med pyssel

Det här med att pyssla har de senaste åren blivit väldigt populärt och det fortsätter bara att öka i popularitet. Framförallt är det unga människor som hakat på trenden, även om de äldre fortfarande är intresserade av pyssel.

pyssla-virka

Att pyssla är oerhört kul och det är speciellt roligt när man kan göra något fint själv genom att pyssla. Exempelvis kan man göra sina helt egna kläder eller kostymer genom att pyssla ihop olika tyger och sy. Men när det gäller pyssel finns det verkligen en uppsjö av olika saker att pyssla med och alla kan garanterat hitta något som de tycker om och som passar dem. Och med tanke på att det finns så många olika saker att göra inom pyssel, har det blivit en väldigt populär hobby, speciellt den senaste tiden.

Finns många alternativ

På Sveriges radios hemsida kan man läsa att hantverk och hemslöjd, eller pyssel, har blivit en trend bland både gamla och unga. Men inte minst bland unga har det fått ett uppsving och då gäller det alla typer av pyssel. Det finns massvis av kreativa aktiviteter att ägna sin tid åt och några av dessa är:

  • Scrapbooking.
  • Brodering.
  • Målning.
  • Drejning.
  • Fotografering.
  • Snickeri.

Det som tidigare kanske bara varit populärt bland pensionärer är alltså nu populärt även bland unga. Varför det har kommit att bli en sådan stor trend bland unga beror delvis på att det finns en stor trend i allmänhet att göra och skapa saker själv. Sedan är det även så att pyssel passar perfekt för studenter eftersom det är ekonomiskt att exempelvis sticka och sy sina egna kläder.

Pyssel är avkopplande

Något annat som är oerhört bra med att pyssla, och som förmodligen också är en bidragande faktor till att det blivit så populärt, är att det är avkopplande och rogivande. Personer med en stressad vardag kan enkelt koppla av genom att exempelvis sätta sig och måla eller brodera. Dessutom fungerar pysslet som ett bra alternativ till att sitta framför en datorskärm eller underhålla sig med mobilen, vilket man lätt kan trötta på.