Leksaker och kultur

Vi älskar ju alla att se ett barn skina upp när leksaken öppnas, antingen på julafton eller på födelsedagen. Det är den största lycka en förälder kan se. Det är ju också därför det finns otaliga butiker där dessa säljs. Antingen i mer välsorterade där du kan köpa dockor, eller som andra, lite mer action-relaterade artiklar.

Leksaksforskaren Krister Svensson berättar i Arbetarbladet att barn lär sig att tävla och konsumera väldigt tidigt. Han menar på att det inte finns några bra eller dåliga leksaker och att de styrs av en marknadsföring men att teven har det största inflytandet. De nya leksakerna inför julen har packats upp och det skiljer sig i pris rätt så rejält. I all fall om du vill köpa Harry Potter och den flammande bägaren. Då är det så mycket som 130 kr i skillnad beroende på vilken butik du går till. Är du också intresserad av någon av Duplos byggsatser så får du punga ut med 300 kr mer om du inte är försiktig. Genom att jämföra identiska artiklar i ett flertal butiker kan man räkna ut ett medianvärde.

En av dessa

En av dessa som har bra priser och alltid jobbar för att hålla ned omkostnaderna är dock Stor & Liten där du även kan köpa leksaker online. De har leksaker för alla åldrar såväl som spel och annan utrustning. Stor & Liten tror på jämn könsfördelning och tror därför på att leksaker inte ska ges till bara en kille eller en tjej. Idag känns det självklart för Stor & Liten att en tjej också lika mycket kan vara intresserad av till exempel tv-spel och att dockor inte alls behöver vara intressant. Samtliga butiker har ett stort utbud av LEGO och Duplo, något som är väldigt populärt för de lite mindre barnen.