Köp tyg och sy egna kläder

Med tyg går det att göra det mesta såsom både gardiner och fina bordsdukar, men också egna kläder givetvis. Att sy egna kläder är både roligt och ganska enkelt när man väl lärt sig hur man gör – men det är viktigt att använda rätt tyg för ändamål för bästa resultat och det gäller att vara noggrann.

Hos Rosahuset som är en tygbutik på nätet finns massor av olika tyger att enkelt köa hem, och om du vill börja pyssla med tyg och kanske sy egna kläder är detta en bra plats att börja på. Här finns massor av passande tyger i flera olika mönster och stilar som man kan välja på beroende vad man vill sy för något. Och ett tips till nybörjaren är att inleda sin karriär som klädskapare att sy barnkläder. Här i denna video från Nyhetsmorgon delar man en rad bra tips:

Köp tyg och rita mönster

Du ska inte vara rädd för att misslyckas när du syr barnkläder, alla är vi nybörjare i början och det som krävs är övning. Ett tips är att börja med ett enklare mönster, såsom en ärmlös klänning eller en kjol innan man ger sig på mer avancerade kläder såsom byxor eller jackor. Hos till exempel Allers finns flera mönster att beställa hem och i bokhandelns avdelning för handarbete finns också mönster att hitta. Men bra att känna till är att du kommer behöva rita upp mönstret själv på ett speciellt mönsterpapper, vilket du också såklart kan köpa hos Rosahuset, och har du aldrig ritat mönster förr finns en bra steg-för-steg guide om just detta i en artikel som svenska YLE skrivit.

Gå på sy- och hantverksmässa

När du väl börjar sy olika kläder själv kanske du är sugen på att träffa andra med samma intresse? Då är ett tips att gå på olika mässor som hålls inom ämnet. Under mars hölls exempelvis Sy- och Hantverksfestivalen i Malmö som lockade tusentals besökare och flertalet utställare till Malmömässan. Kolla när en sådan mässa hålls i din stad och sätt som mål att besöka den – då kan du få mer inspiration och även ta del a goa råd och tips från personer som delar samma syintresse som du gör!