Trädgård och vårtecken

Än är det grått, kallt och ruggigt ute – men tålamod alla ni frusna, på söndag kommer våren på riktigt. Enligt SMHI nalkas det över 10 plusgrader och strålande sol. Det blir med andra ord till att ta en glass i solen och njuta. Mest glada blir säkerligen alla trädgårdsälskare där ute som äntligen får börja dona i trädgården och passande startar även denna vecka årets första trädgårdsmässa. Det är Blomsterlandet som står bakom trädgårdsmässan och den kommer att hålla på tre ställen: Skövde, Bromma och Sundsvall.

Trädgårdsmässor ett solklart vårtecken

Trädgårdsmässor är självfallet ett mycket starkt vårtecken och det är härligt att äntligen få börja planera hur ens trädgård kommer att ta sig under trädgård blommor bordvår och sommar. Under mässdagarna kommer man att kunna lyssna på föreläsningar om bland annat potatis och hur den odlas. Dessutom du att kunna köpa mängder nya typer av buskar, träd, perenner och hitta många andra spännande trädgårdsnyheter. Att gå på trädgårdsmässa är även mycket smart om man är nybörjare i trädgården, där brukar du vanligtvis även kunna träffa specialister och experter som du kan ställa alla dumma frågor som du har. Datum för mässan är 5- 8 mars (Skövde), 20-22 mars (Bromma) och 17-19 april (Sundsvall).

Passa även på att börja fundera vad du vill ha för typ av trädgårdsmöbler i vår och sommar nu när du börjat planera för trädgården. Det finns mycket att välja på när det kommer till möbler i trädgården och smart är det att köpa trädgårdsmöbler av hög kvalité så att de håller även tills nästa vår och sommar (alltså även under nästa vinter).

Planera din trädgård efter hur mycket tid du kan lägga

Tänk också på att inte planera en för avancerad trädgård om du inte är van att arbeta i den. Trädgårds är mycket avslappnade och mysigt, men om en inte har möjlighet att lägga tid på den blir den lätt  ett monster som inte går att hantera. Försök att hitta den trädgårdsbalans som passar för dig. Är du mycket i hemmet och har en del tid över att lägga på trädgården kan du utmana dig själv och dina gröna fingrar, kommer du inte vara hemma mycket och är mer ute efter att det ska se snyggt ut än att själv arbeta över sommaren bör du kanske hålla dig det enkla. Bäst är att ta hjälp av en trädgårdsarkitekt som vet hur mycket jobb som kommer att krävas av den trädgård du väljer. Kika gärna även i tidningar för att inspireras av det som är trendigt just nu. Som exempel kan vi rekommendera denna artikel från Expressens Leva & Bo där de har tagit fram 3 bra tips på hur du planerar inför våren. Även i denna artikel kan du inspireras, då en trädgårdsmästare berättar hur hon går tillväga för att blanda olika stolar och med det få till en vacker trädgård. Lycka till!

trädgård2
I år är det blommor snarare än buskar som gäller. Våga välja färger, det kommer att ge mycket liv till din trädgård.