Fixa Halloweenkostymen själv

Snart är Halloween här och det är dags att hitta en rolig kostym att ha på sig. Den som är lite kreativ kan både göra sin egen sminkning och kostym själv, men det gäller att klä ut sig till något som är passande.

3729605-the-little-girl-hamming-in-a-black-felt-hat

I Aftonbladet kan man läsa om en känd skådespelerskas Halloweenkostym som väckt många upprörda känslor de senaste dagarna. Hon har nämligen lagt upp en bild på Instagram där hon klätt ut sig till lejonet Cecil inför Halloween. Lejonet Cecil är ett lejon som för några månader sedan blev skjutet av tjuvskyttar och många blev upprörda över detta. Skådespelerskans utklädnad fick hennes följare att rasa och många kallar hennes kostym både ”kränkande” och ”respektlös”. I och med den här hatstormen har skådespelerskan fått gå ut och be om ursäkt och hon skyller sitt misstag på sitt management.

Gör en enkel sminkning

Att klä ut sig till något som väckt sådana här reaktioner kanske inte är det bästa, men det är väldigt vanligt speciellt i USA, att klä ut sig till något som har varit en ”snackis” det senaste året och en sådan här kostym kan man ofta pyssla ihop helt själv. Exempelvis kan man ta fram sitt sminkförråd med en bra eyeliner, ett par ögonskuggor och någon täckande foundation och göra underverk. Den som vill sminka sig till något som verkligen varit uppmärksammat på senaste kan läsa den här artikeln om en tjej som gjort en sminkning som liknar de nya Snapchat-uppdateringarna. I klippet i artikeln kan man se att det inte är speciellt svårt att göra den här sminkningen.

Populärt att göra egen kostym

Man kan även välja att göra sin egen kostym och detta blir faktiskt allt vanligare.

”Vi ser att folk lägger allt mer pengar på sina utstyrslar. Vi ser också att det bli vanligare att man gör sina egna kostymer. Under många år har vi sålt mer och mer av smink, peruker och andra tillbehör.” Läs mer.