Pyssla med nya, galna saker

Att pyssla är alltid trevligt, det skulle nog många hålla med om. Du kan både göra om gamla saker så att de blir som nya, eller pyssla med nya så att de blir mer speciella. Lär dig mer i den här artikeln.

Om du är en hemmafixare som tycker om att pyssla behöver du se till att ha ditt lager av pysselprodukter påfyllt. Sen skadar det ju inte om allt papper, tyg, färger, bomull, papier mache-bollar och allt annat du kan tänkas behöva är så billiga som möjligt. Med rabattkoder från Gratislandet kan du shoppa billigare hos mängder av nätbutiker som säljer pysselmaterial av olika slag. Du kan också köpa nya prylar som du kan modifiera på olika sätt.

Några pysseltips

Pysslande och loppisbesök går hand i hand – åtminstone borde det vara så. Ett lite annorlunda pyssel du kan knåpa ihop som kan vara till hjälp för ditt fortsatta pysslande är en nåldyna. Expressen tipsar om hur du enkelt kan göra en nåldyna av en gammal kaffekopp. Vackra gamla kaffekoppar kan du hitta på i princip vilken loppis som helst. För att göra en nåldyna klipper du ut en bit tyg i lämplig storlek och fyller den med bomull. Därefter nyper du ihop öppningen på tygbiten och knyter om. Nu har du själva dynan som du sedan trycker ned i koppen. Klart!

En riktig klassiker i pysselsammanhang är pappersflygplanet. Hos den finländska TV- och nyhetskanalen Yle hittar du ett klipp som lär dig vika hela tre olika varianter av pappersflygplan: pilen, jetplanet och insekten. Som de konstaterar på hemsidan måste saker inte alltid vara så komplicerade för att de ändå ska väcka uppmärksamhet och vara effektfulla. Om du har barn kan du kolla in Amelies galna pyssel på SVT Play, hon presenterar varje vecka tips på pyssel som glädjer de unga. Lycka till med ditt fortsatta pysslande, själv, eller med barnen.